Seguidors

Pàgines

dimecres, 23 de desembre del 2015

ALGUNES NOTES

Algunes notes i comentaris sobre l’actualitat blaugrana:
1.- Messi és el millor. Sens dubte. Pot jugar caminant, pot córrer o, pot fer el que vulgui. Quan hi ha de ser, hi és. I, mentre ell hi sigui, anirem guanyant títols. Després... ja veurem.
2.- La  manera de jugar de Luis Enrique cada cop sembla més “aquella”. Curiosament, quant més ens assemblem a “allò”, més importància tornen a tenir jugadors com Busquets a qui alguns ja volien enviar a la banqueta i posar Mascherano al seu lloc. Com si fossin el mateix. Com si fos un canvi de cromos.
3.- En aquest línia, es va canviar el model (no va ser evolució, va ser canvi, que quedi clar), per tornar, ara, el més proper possible al model. El pitjor és que no sabem si el model és de Club o d’equip.
4.- Iniesta (84), Piqué (87), Messi (87) i Busquets (88), ja hi eren quan el Mundial de Clubs de 2009. Thiago (91) i Sergi Roberto (92), havien de ser els següents. El primer ja no hi és. El segon, encara no està consolidat. Perill.
5.- Si al gener s’han de portar 5 ó 6 jugadors per salvar el “B” (que juga a 2ª B, no ho oblidem, després de baixar l’any passat), vol dir que alguna cosa s’està fent molt malament. La missió del B és la de servir per preparar els jugadors pel 1er equip.
6.- Tants jugadors que venen i van del “B” també vol dir que alguna cosa no es fa com toca a nivell de planificació i scouting. Al “B” han d’arribar jugadors per anar al 1er equip, no per fer operacions mercantils.
7.- Està molt bé que la Secretaria Tècnica vagi amunt i avall i intenti tenir el màxim d’informació sobre jugadors arreu del món. El problema és que hem passat de “El que no trobem a casa, ho anirem a buscar fora” a “El que no trobem fora, ho anirem a buscar a casa”.
8.- El Club està en “situació econòmica immillorable”, però no podem fitxar al gener, perquè no compliríem amb l’EBITDA i, s’haurien de convocar noves eleccions. O sigui, que igual no estem tant bé.
9.- Sembla que l’única manera que té el Club per aconseguir nous ingressos és mitjançant acords amb sponsors. Acords que no sabem què signifiquen realment pel soci. Què donem a canvi? No ens ho diuen. Parlen de “clàusules de confidencialitat”. Tenint en compte que tot s’havia de fer amb “transparència”...
10.- Tot això, amb una reforma de l’Estadi de la que encara no sabem si disposem dels permisos de l’Ajuntament i la Generalitat ni, tampoc, com es finançarà. Recordeu que 200M€ venien de rebaixar el deute de 400 a 200M€ per poder-se endeutar de nou. Avui en dia, el deute està a més de 300M€. Complicat. Molt complicat.
11.- El Club continua als Jutjats (i perdent els judicis). El darrer cas, amb unes factures pagades per unes feines no fetes. A qualsevol lloc normal això hauria de fer dimitir als responsables. Aquí...
12.- Tots sabem que la culpa és de Jordi Cases i de “la mà negra”. Curiosament, els jutges (tant civils com esportius), diuen tot el contrari. Per què serà.
13.- No doneu més voltes. L’equip aguanta el Club. El dia que l’equip deixi de guanyar (i ho hem vist aquest any després d’Anoeta), la situació serà insostenible. Els que em coneixeu ja sabeu que jo no vull que l’equip perdi mai. Ni l’equip, ni el Club, mereixen aquests dirigents que tenim. Ja sé que hi ha hagut eleccions i, que Bartomeu va guanyar de manera clara. Cap dubte. Ara, que hi ha molts socis que voten en funció de si la pilota entra o no entra, també està molt clar. I, els mateixos que han votat Bartomeu ara, seran els que demanaran la seva dimissió en quant l’equip perdi 2 partits seguits. I tornem al punt 1. Serà capaç Neymar (més enllà dels 57,1M€ o els que siguin), de fer el que ha fet l’argentí quan aquest ja no hi sigui? I, no es tracta d’un parell de mesos, com ha fet ara per la lesió de Messi. Es tracta de fer-ho un any sí i, l’altre també.
I 14.- El “repòquer” d’aquest any només té 1 punt de comparació amb el sextet o amb la Champions de París. I, és que portem 10 anys al cim del futbol mundial. Mai ningú havia estat tant temps allà dalt. I que duri, perquè si no...
En fí, que només queda desitjar Bon Nadal i Feliç Any Nou per tothom!
Jordi Pascual
Em podeu seguir a twitter: @JordiPascualP

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada